Crna hronika

Preminuo Dinno Kasalo, poznati filmski autor, snimatelj i zaštitnik Neretve

Dinno Kasalo, poznati bosanskohercegovački autor, snimatelj i urednik BHRT preminuo je danas, 21. juna, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dino Kasalo - n1

Kasalo je preminuo u svojoj kući na Borcima, u prirodnom ambijentu koji je najviše volio.

Dinno Kasalo, bio je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora dokumentarnih filmova, umjetnik fotografije i ekolog, a godinama je radio kao urednik i producent na BHRT-u.

Pamte se i njegovi filmovi koji se bave ekološkom problematikom.

Na internacionalnim TV festivalima u svojoj karijeri Kasalo je dobio 41 nagradu, a najviše upravo za filmove kojima je tretirao ekološku tematiku.

Dinno je uživao provoditi vrijeme na planini Prenj, a ljubav prema prirodi prenosio je na svoje najbliže. O ovoj prelijepoj planini napravio je više od 15 filmova.

Ovaj umjetnik napravio je deset posebnih intermeca, od kojih je pet prikazano na Golden Prag Festivalu, zatim film ‘PV (Plavni val)’, koji je prikazan na čak šest međunarodnih festivala. prneosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh