Crna hronika

Ruski vojnik dobio pozamašnu novčanu nagradu za uništenje njemačkog tenka

Ruski vojnik koji je uništio tenk Leopard njemačke proizvodnje u bitci u Ukrajini dobio je nagradu od milijun rubalja (11.842 dolara) od privatne fondacije, saopćilo je u dans rusko ministarstvo odbrane.

U videu koji je objavilo ministarstvo vidi se kako vojnik Andrej Kravcov sjedi na bolničkom krevetu i prima nagradu od Aleksandra Karelina, trostrukog olimpijskog prvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Ministarstvo nije reklo kada je i gdje Kravcov uništio tenk niti od čega se liječi u bolnici. Na snimci se činilo da mu nedostaje desna ruka.

Rusija kaže da su njene snage uništile niz Leoparda njemačke proizvodnje i borbenih vozila Bradley, isporučenih iz SAD-a, otkako je Ukrajina pokrenula protuofenzivu ranije ovog mjeseca. Reuters nije mogao neovisno provjeriti o kojim se brojkama radi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh