Crna hronika

Bh. državljanin ubijen sa pet uboda nožem u stomak!

Rezultati autopsije držvljanina Bosne i Herrcegovine (40), koji je krajem marta brutalno ubijen u austrijskom Marhtrenku, ukazuju da su ubodi u stomak bili fatalni, iako je on bio živ po dolasku u bolnicu.

ilustracija

Da su ubodi nožem uzrok smrti potvrdio je i javni tužilac za austrijski “Heute”: “Da, u pitanju je bilo pet uboda u stomak”, rekao je on, dodavši da se nije moglo ništa više učiniti s obzirom da su povrede bile ozbiljne.

Podsjetimo, krajem marta došlo je do brutalnog napada na ulici u Marhtrenku. Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine, koji je, u međuvremenu, pušten jer nije ni znao za namjere Crnogorca.

U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o 40-godišnjem državljaninu BiH.

Navodnog glavnog počinioca, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je sat i po nakon ubistva identifikovala u automobilu, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu ispred tunela Bindermihl.

Navodni motiv ubistva je ljubomora jer je Crnogorac bio uvjeren da je njegova bivša supruga u vezi sa bh. državljaninom. Kako su tada prenijeli austrijski mediji, on joj je poručio da je ona sljedeća čim izađe iz zatvora, pišu Nezavisne.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh