Crna hronika

ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE KOD VIŠEGRADA UHAPŠEN BOJAN PRODAN: 2008. UBIO KOMŠIJU, PRIJETIO I POLICAJCIMA

Policija iz Višegrada uhapsila je muškarca inicijala B.P. osumnjičenog za razbojništvo i napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.

Bojan Prodan - hayat

Iz PU Foča je saopćeno da je u toku kriminalistička obrada nad osobom B.P, koja se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, piše Hayat.

Nezvanično, uhapšen je Bojan Prodan, stari policijski znanac. Rodom je iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

On je priznao da je izvršio ubistvo 86-godišnjeg Vučka Sarića 2008. godine iz naselja Prelovo kod Višegrada, navodeći da je to učinio iz koristoljublja za šta je osuđen.

Policijskoj stanici u Višegradu tada je prijavljeno da je maloljetni A.N. pronašao beživotno tijelo Vučka Sarića (86) u njegovoj kući. Starac je nepomično ležao u lokvi krivi. Odmah po dojavi na lice mjesta izašli su pripadnici kriminalističke policije Istočno Sarajevo i policijske stanice Višegrad koji su obavili uviđaj, a koji je pokazao da su ulazna vrata na Sarićevoj kući nasilno otvorena, te da su na tijelu nastradalog vidljive povrede u predjelu glave, koje su ukazivale na nasilnu smrt. Istog dana oko 16 sati na osnovu operativnih saznanja i rada na terenu, radnici policije su uz saglasnost dežurnog tužioca Dragana Ninkovića uhapsili Bojana Prodana, nastanjenog u Prelovu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teškog ubistva a u čijoj su blizini tokom uviđaja pronađeni tragovi koji ukazuju da je Prodan izvršio ubistvo. Također, pronađen je i drveni predmet kojim je starac ubijen.

Prije dvije godine je uhapšen zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

Svim policajcima u Višegradu treba glavu otkinuti, neće im trebati Užički korpus, a kad dođe vrijeme neće ni djece imati… – naveo je u jednom od prijetećih statusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh