Crna hronika

ODREĐEN PRITVOR ELVIRU SEJFIĆU: NAKON ŠTO JE NOŽEM NAPAO SULJU DOMCA, NAMJERAVAO GA I ZAPALITI?

Elviru Sejfiću, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak na dvije lokacije u sarajevskoj općini Centar nožem usmrtio Mirzu Podbičanina, a potom s istim hladnim oružjem nanio teške i po život opasne povrede Sulji Planji, zvanom Suljo Domac, Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor.

Ovu informaciju prenosi Radiosarajevo.ba potvrdio je njegov branilac Muhidin Kapo.Podsjetimo, kako tvrdi osumnjičeni, ubijeni i Suljo Domac su Sejfiću prijetili da će mu ubiti dijete i zapaliti kuću, a neposredno prije događaja su ga pretukli.

Oni su njega reketirali. Morao im je donositi pare. Dodijalo mu je to… Onda su ga prebili, na dan dešavanja, mislim da su mu nos slomili. Čovjek više nije mogao da trpi taj teror, uzeo je nož i uradio šta je uradio,” izjavio je Muhidin Kapo,piše HayatU međuvremenu su se pojavile i nove informacije. Jedna od njih je da je Sejfić, nakon što je ubio Podbičanina te nanio teške povrede Planji, namjeravao i zapaliti Sulju Domca.

Međutim, naišla je policijska patrola te se Sejfić mirno predao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh