Crna hronika

Šest godina od smrti Selme i Edite: “Bol ne prestaje. Svaka godišnjica sve je teža”

Prije šest godina na pješačkom prijelazu na Marijin-Dvoru ugašen je život dvije sarajevske studentice Selme Agić i Edite Malkoč.

godišnjica Selma i Edita - Radiosarajevo

Njihov život prekinuo je Sanjin Sefić, krećući se svojim vozilom brzinom od 105 kilometara na sat, a nakon što ih je usmrtio, pobjegao je s mjesta nesreće.

Šest godina je dug period, kada kažete, a nama kao da je bilo jučer. Bol ne prestaje. Neko kaže da bude lakše kada vrijeme prođe, ali nama svaki dan je sve teži i teži. Svaka godišnjica nam je teža i teža, ali bože moj, mi moramo da živimo…

Poručio bih samo da se to nikome više ne desi, tu bol mogu shvatiti samo roditelji koji su to preživjeli smrt djece”, rekao je tokom današnje obilježavanje ove tužne godišnjice u Sarajevu Amir Agić, Selmin otac.

On je rekao i kako mnogo znači podrška svih ljudi koji su danas došli ispred Filozofskog fakulteta.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije. prneosi Radiosarajevo“.

Sanjin Sefić proglašen je krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, te mu je izrečena kazna od 17 i po godina zatvora.

Ova kazna je potvrđena i u ponovljenom suđenju na Kantonalnom sudu u Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh