Crna hronika

TUGA: PREMINUO BILAL BAŠOVIĆ, POZNATI UGOSTITELJ

Bilal Bašović, poznati ugostitelj, preminuo je u 68. godini života.

Bilal Bašović - Hayat

Vijest o njegovoj smrti zatekla je sve one koji su ga poznavali, a takvih je bilo dosta.

Iz rodnog Sandžaka došao je u Sarajevo gdje je završio za konobara. Bio je izuzetno radan i snalažljiv i u životu je bio vlasnik nekoliko poznatih sarajevskih restorana.
Sve je počelo od restorana “Jekovac”, a potom je sa dosta uspjeha vodio ugostiteljski objekat na robnoj kući Sarajka, Skenderiji, a potom je kupio i hotel Park u Vogošći.

Informaciju o smrti Bašovića na svom profilu na Facebooku objavio je Nijaz Skenderagić.

Na vječni počinak otišao je dobri i vrijedni čovjek Bilal Bašović. Iz rodnog Prijepolja put ga je doveo u Sarajevo,gdje je izučio konobarski zanat,a kasnije postao poznat i priznat ugostitelj. Restoran Jekovac,Robna kuća Sarajka,Skenderija, pa do kupovine hotela Park u Vogošći su lokali koji je uspješno vodio. Bio je dio stalne ekipe koja je pratila utakmice reprezentacije BiH. Život ga nije uvijek mazio. Pamtićemo ga kao vrijednog i skromnog druga. Saučestvujem u bolu sa njegovom porodicom za koju se toliko borio za njihovim i našim Bilalom – stoji u Skenderagićevoj objavi.
Od Bašovića se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji, porodica, saradnici i poznanici. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh