Crna hronika

Ibrahim Čerkez, prvi komšija poginule Elmire Sefo: To je bila djevojka za uzor koja je uvijek pomagala drugima

Ibrahim Čerkez je istakao ”ovo je velika tragedija”, kao i da se preminula Elmira prije pogibije vratila s teravije

Ibrahim Čerkez, prvi komšija porodice Sefo, čija je kćerka Elmira poginula protekle noć u zemljotresu koji je pogodio Stolac istakao je da je pokušao pomoći da se spasi djevojka nakon što su ga komšije pozvale u pomoć.

“Pozvali su me u pomoć, a kada sam otišao gore, vidim kamen na lijevoj nozi, kamen od petsto kilograma. Hitna pomoć je brzo došla, odvezli su je do Mostara i ne znam je li bila živa do tamo. I gotovo…”, govorio je za Anadolu Agency (AA) Čerkez, dodavši:

“Otac i majka su joj bili krvavi”.

Ističe kako je i na drugim kućama u tom dijelu grada pričinjena značajan materijalna šteta.

“Imamo ovdje pet kamenja. Jedan je udario u moju garažu, a kod komšije je kamen odvalio balkonska vrata. Kod mene je kamen udario u garažu i stao tu. Da nije bilo garaže, probio bi i u dnevni boravak. Kod jednog komšije je kamen odvalio zid”, rekao je Čerkez.

Na kraju napominje da je ovo velika tragedija i da je preminula Elmira bila djevojka za uzor koja je uvijek pomagala drugima.

“To je bilo takvo dijete, super dijete je bila. Vratila se sa teravije prije toga”, istakao je Čerkez, koji nije mogao zadržati suze dok je pričao sa reporterom AA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh