Crna hronika

Sarajevo: Požar na Autobuskoj stanici izazvala eksplozija plinske boce

U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, saopćeno je iz autobuskog prevoznika Centrotrans

Usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru “Paša doner”, koji se nalazi na dolazim peronima autobuske stanice u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, te trenutno nemamo detaljne informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog”, saopćeno je iz autobuskog prevoznika Centrotrans.

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta koja je odmah nastavila sa gašenjem požara i sprečavanjem daljeg širenja vatre na druge poslovne prostore.

U požaru nije povrijeđen niko od putnika niti uposlenika Centrotransa, te prolaznika koji su se zatekli na licu mjesta u trenutku izbijanja požara.

Istražnim radnjama bit će ustanovljen uzrok eksplozije plinske boce.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh