Crna hronika

NA RADNOM ZADATKU SMRTNO STRADAO UPOSLENIK JP ELEKTROPRIVREDA BIH

Nezir Kaimović, elektromonter JP Elektroprivreda BiH – Podružnica „Elektrodistribucija“ Zenica, tragično je stradao 14. decembra prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža, općina Vitez.

Nezir Kaimović - Hayat

Jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Iz Elektroprivrede BiH je saopćeno da je Kaimović smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja.

Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

U saopćenju se navodi da su uviđaj na mjestu nesreće obavili službenici Policijske uprave Travnik i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nezir Kaimović, rođen 1967. godine u Travniku, u Podružnici „Elektrodistribucija“ Zenica – Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989. godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži koje su izazvali teret vlažnog snijega i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom. Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan – navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh