Crna hronika

Žena velikog srca / “Tetkinim odlaskom ‘Dobrotvor’ je izgubio iskrenog prijatelja”

Srpsko humanitarno udruženje “Dobrotvor” Sarajevo odalo je počast Zilhi Šeti, poznatijoj kao tetka Zilha, koja je preminula 1. oktobra.

Tetka Zilha

Tetkinim odlaskom ‘Dobrotvor’ je izgubio iskrenog prijatelja. I za Božić i za Vaskrs tetka bi nazvala da pita treba li hrane, ‘nemoj sine da su ljudi gladni, poslaće tetka’. I poslala je svaki put, pakete za praznike, namirnice i hranu za našu kuhinju, novac za samohrane majke i djevojke… Pa kad podmiri one koji potrebuju uvijek spremna za razgovor i šalu.. Hvala ti na svemu Tetka!”, poručili su na Facebooku.

Dženaza tetki Zilhi bit će danas u 14 sati u Sarajevu na Bakijskom mezarju u naselju Faletići, prenose Vijesti.

Ova žena velikog srca preminula je prije dva dana u 69. godini.

Pružala je ruku svakome ko je došao pred prag Narodne kuhinje Stari Grad gdje je radila od 1992. godine. Osmijeh na lice i pun tanjir hrane uvijek su dobijali od nje.

Tetka Zilha je zahvaljujući svom dugogodišnjem humanitarnom radu postala simbol glavnog bh. grada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh