Crna hronika

Austrijski mediji o ubojici troje djece: “Radio za poznate tvrtke, bio mason”

HARALD KOPITZ, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas u naselju Mlinovi svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

index

O ovome slučaju ubrzo su se raspisali i austrijski mediji. Kleine Zeitung tako opisuje cijeli razvoj situacije i navodi kako je tijekom tragičnog događaja austrijski državljanin (56) s adresom u Hrvatskoj ugušio svoje troje djece te si kasnije pokušao oduzeti život.

Oproštajna poruka
Dodaje kako majka djece, razdvojena od muža, nije bila u Zagrebu za vrijeme zločina i da su djeca trebala vikend provesti s ocem. Navodi se da je austrijski državljanin radio kao menadžer u poznatim kompanijama te da je imao svoju tvrtku za financijsko savjetovanje u Beču. Spominje se i kako je otac vjerojatno ostavio oproštajnu poruku na društvenim mrežama u kojoj iznosi brojne optužbe na račun svoje okoline i žali se na probleme s novcem.

Der Standard također detaljno opisuje razvoj događaja, bez otkrivanja identiteta austrijskog državljanina, s time da dodaje kako su hrvatski mediji objavili oproštajnu poruku koju je prenio u cijelosti.

Zaključuje kako ambasada Republike Austrije još nije potvrdila ovaj zločin za koji je osumnjičen njihov državljanin, ali da je u kontaktu s hrvatskim vlastima.

“Vjerojatno patio od depresije”
Kronen Zeitung navodi kako je 56-godišnji austrijski državljanin Harald K. noćas ubio svoje troje djece te piše kako je na Facebook stranici napisao status u kojem se oprašta od svojih bližnjih. Navodi kako je osumnjičeni vjerojatno patio od depresije i bio u financijskim problemima.

Piše da je policija oko 2 sata ujutro u stanu pronašla tijela djece i oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo. Dodaje kako je četverogodišnjak pronađen mrtav na krevetu u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnoj sobi, a da je Harald K. primljen u bolnicu gdje je trenutno stabilno i na odjelu intenzivne njege.

Navodi kako je u Hrvatskoj za ovo djelo predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora.

Kronen Zeitung također spominje kako je otac radio za više poznatih kompanija te da je vjerojatno bio pripadnik masonske lože,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh