Crna hronika

Preminuo Ljubo Bešlić, bivši gradonačelnik Mostara

Nakon duge bolesti danas je u 63. godini u zagrebačkoj bolnici preminuo bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, potvrđeno je za Klix.ba.

Ljubo Bešlić - Vijesti.ba

Bešlić je bio gradonačelnik Grada na Neretvi od 2004. do 2020. godine. Dogradonačelnik Grada Mostara postao je početkom 2003. godine, a gradonačelnik Mostara postao je u decembru 2004. godine.

Od 2006. do sredine 2009. obnašao je dužnost predsjednika Udruženja općina i gradova Federacije BiH. Prvi je gradonačelnik ujedinjenog Mostara nakon rata, a za vrijeme njegovog prvog mandata Stari most je ušao na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Stari most je prvi spomenik iz Bosne i Hercegovine koji je ušao na taj popis. Drugi je u historiji Mostara koji je izabran na dužnost gradonačelnika dva puta. Bio je aktivni član Vijeća Europe od 2004. godine, a iza njega su ostala supruga i troje djece, piše Klix.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh