Crna hronika

Fadila Efendić: “Moj Fejzo je imao nepunih 20 godina, bio je učenik generacije”

Fadila Efendić, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice”, kazala je kako nije lako boriti se i 26 godina dokazivati istinu, ali da neće odustati. “Istina je jedna – genocid je bio”, poručila je.

Fadila Efendić - Screenshot

Kazala je kako majke boli kada se genocid negira, kada se negira da su ubijena njihova djeca, muževi, očevi, braća…

“Ne žele da se suoče s isitnom, bježe od stvarnosti i provociraju. Ponosno negiraju. Boje se odgovornosti. Umjesto da se pokriju mokrom ponjavom po glavi i zabave o sebi i svojim problemima, oni gledaju kako će provocirait majke koje tuguju i boluju za svojom djecom. Zar i njihove majke nemaju djecu?”, kazala je.

Istakla je kako je “zadnja Božija kazna kada neko uništi dijete”.

“Moj Fejzo je imao nepunih 20 godina. Divila sam mu se. Bio je učenik generacije. Trebao je osnovati svoju porodicu. Svaki put kada jedem pomislim na njega, da je tu, da jedemo zajedno. Ja jedem sama, živim sama. Imam kćerku, troje unučadi, ali mog Fejzu ne može nadoknaditi”, kazala je Fadila.

Poručila je kako se nada da će zakon o zabrani neigranja genocida ipak biti usvojen kako bi skrnavljenje žrtva zauvijek prekinulo, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh