Crna hronika

POZNATO VRIJEME I MJESTO DŽENAZE ALMI KADIĆ, KOJU JE UBIO BIVŠI MUŽ

Sutra će na vječni počinak biti ispraćena tragično stradala Alma Kadić koju je u 34- godini usmrtio bivši partner.

Alma Kadić - Hayat

Iza Alme je ostala 4-godišnja djevojčica, a svakodnevno se pojavljuju stravični detalji o slučaju koji je u nevjerici i šoku ostavio sve one koji su poznavali Almu i njenu porodicu.

Osimnjičenom za ubistvo, Eldinu Hodžiću, određen je jednomjesečni pritvor, a sada se sklapaju kockice i postaje jasnija slika o život, strahu i stalnoj strepnji za sigurnost njene kćerke. Nažalost, sve to je okončano najgorim košmarom po Alminu porodicu, odnosno njenim ubistvom.

Protiv Hodžića postoji i presuda Općinskog suda u Sarajevu zbog nasilja u porodici. Ovakvi slučajevi su opomena bh. društvu da se nasilje u porodici, a naročito nasilje nad ženama ni po koju cijenu ne smije tolerisati, te da se prema ovakvim osobama kaznena politika mora pooštriti da bi se spriječile tragedije poput ove. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh