Crna hronika

Prekinuta ekshumacija u Travniku, pronađena minsko – eksplozivna sredstva

Ekshumacija se vrši po naredbi Suda BiH i pod rukovodstvom Tužilaštva BiH.

Prekinuta ekshumacija u Travniku - Twitter

Ekshumacija, koja je rano jutros započela na lokalitetu Mala Bukovica na području općine Travnik, prekinuta je nakon što su prilikom iskopavanja na ovom mjestu pronađena minsko – eksplozivna najvjerovatnije zaostala iz proteklog rata, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Kako je kazala, istražitelj Tužilaštva BiH pod čijim nadzorom se provodi ekshumacija je odmah pozvao deminerski tim koji će ukloniti minsko – eksploziva sredstva te će omogućiti nastavak ekshumacije.

“Na ovom lokalitetu se traga za posmrtnim ostacima jedne žrtve hrvatske nacionalnosti koja je na ovom području nestala 1993. godine”, navela je Fazlić.

Ekshumacija se vrši po naredbi Suda BiH i pod rukovodstvom Tužilaštva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh