Crna hronika

Snimak stravične nesreće u rudniku u BiH: Tragedija je izbjegnuta u sekundi

Radnik Rudnika mrkog uglja Banovići koji je upravljao radnom mašinom na Površinskom kopu Grivice jučer je samo pukom srećom je izbjegao smrt.

Snimak stravične nesreće u rudniku u BiH - Screenshot

U trenutku dok je obavljao redovne radne dužnosti došlo je do obrušavanja etaže u visini od stotinjak metara, samo brzom reakcijom uspio je da izbjegne tragediju.

Predsjednik sindikata RMU Banovići Nihad Huremović potvrdio je za portal Radio Sarajevo da se nesreća dogodila i da na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

“Završilo se hvala Bogu bez ljudskih žrtava, ali i oštećenja mašina. Nemam više preciznih informacija o uzroku nesreće”, kazao je Huremović za Radio Sarajevo.

Snimak nesreće podijeljen je na društvenim mrežama.

Više informacija o nesreći bit će poznato nakon završene istrage.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh