Crna hronika

Mostar: Srušio se zid NAMA-e, ima ozlijeđenih

Jedan radnik je ozlijeđen danas u Mostaru nakon što se na njega srušio zid u zgradi bivše Općine (NAMA).

Nesreća - Bljesak

Kako je Bljesak.info saznao od PVP Mostar koji je na terenu uz ostale službe spašavanja, dio zida se srušio na jednog radnika koji je ozlijeđen.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić za Bljesak.info je rekao kako ima ozlijeđenih osoba. Očevid je u tijeku.

Podsjetimo, u januaru ove godine počelo je uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine Mostar (NAMA). Ugovorom koji je Agencija Stari grad Mostar potpisala s Izvođačem Građevinar Fajić d.o.o. Mostar obuhvaćen je dio projektiranih radova u vrijednosti od 144.535,95 KM, koji se odnose na pripremne i radove djelomičnog pažljivog uklanjanja nestabilnih dijelova konstrukcije prema usvojenom programu koji je podnio Izvođač radova. Financijska sredstva je osigurao Grad Mostar u proračunu za 2019. godinu. Ranije je objavljeno kako je statička analiza objekta pokazala ”neophodnost kompletne demontaže unutarnjih zidova i fasadnih zidova do razine parapeta drugog kata”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh