Crna hronika

Bosanac po povratku u Njemačku probao unijeti cigare, uhvatili ga i masno naplatili, evo i koliko

Zanimljivo je da je uz pomoć rendgenske tehnologije otkriveno je 5.000 cigareta iz Bosne skrivenih u rezervnom točku.

Policija - Ilustracija / Zoll.de

Kako je prije nekoliko dana objavila federalna uprava carina u Njemačkoj, pojačane kontrole vozila kojima su se ljudi vraćali s godišnjih odmora, dale su dobre rezultate kada je riječ o suzbijanju carinskih prekršaja!

Samo na odmorištu Ulm-Dornstadt otkriveno je 139 različitih prekršaja, nakon kojih je pokrenuto 46 kaznenih postupaka, a u 75 slučajeva krijumčarenje je naknadno oporezovano. Ukupan prihod od toga bio je preko 40.000 eura.

Zaplijenjeno je 37.340 krijumčarenih cigareta, određeni broj komada oružja i zlata u milionskoj vrijednosti…

Zanimljivo je da je uz pomoć rendgenske tehnologije otkriveno je 5.000 cigareta iz Bosne skrivenih u rezervnom točku. Carinici su na licu mjesta izdali nalog za plaćanje 820 eura poreza na duhan i 725 eura kazne. Navodno su bile u pitanju švercovane cigarete “Drina”, koje u BiH koštaju, preračunato 2,7 eura po paklici, znatno manje nego što je cijena cigareta u Njemačkoj, piše “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh