Crna hronika

Uznemireni građani zbog događaja na groblju: “Pokop” se oglasio o incidentu

Na svojoj stranici prije par dana napisali su sljedeće…

Groblje - Pokop

Nakon što se desila neprijatna situacija koja je uznemirla građane i posebno korisnike usluga KJKP “Pokop” Sarajevo, zbog ulaska krava u gradsko groblje “Vlakovo”, Uprava KJKP ‘Pokop’ se prije svega izvinjava građanima.

Na svojoj stranici prije par dana napisali su sljedeće:

Naime, svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta porodica osjetljiv dio života, a bez namjere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obavještavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeća, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali.

Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, osobito imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mjesta i krivično djelo.

No, dužni smo skrenuti pažnju na našu nemoć zbog ovog problema, i na neadekvatan odgovor nadležnih institucija.

Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje “Vlakovo” imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima.

I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izašla na mjesto događaja, napravila zapisnik i vidjet ćemo šta će se dalje događati. Poduzimamo i poduzimat ćemo i dalje sve moguće i dostupne mjere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale.

Nadalje, zbog velike površine gradskog groblja “Vlakovo” naši čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe.

Mi ćemo se kao odgovorna ustanova i dalje truditi da ovakvim i sličnim situacijama stanemo u kraj, no, ovim putem molimo i policiju i nadležne službe, da se pozabave problemom neodgovornog vlasništva, kako bi naše preduzeće, kao i svih proteklih godina, nastavilo uživati dobru reputaciju, i zadržalo profesionalan odnos prema poslu i građanima, piše “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh