Crna hronika

U Sarajevu nađeno tijelo 73-godišnjaka: Uhapšeno jedno lice

U sarajevskom naselju Bojnik u Mihaljevskoj ulici jučer ujutro je nađeno tijelo 73-godišnjeg Hajrulaha Š, potvrđen oje za radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija FBiH - RadioSarajevo.ba

Prema informacijama, tijelo je pronađeno ispred njegove porodične kuće.

“Uviđaj na mjesta događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti”, naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.

U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je i izuzeto više raznih predmeta koji najvjerovatnije potiču iz krivičnog djela. Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u 22:30 sati, pronašli i uhapsili E. H. (42) iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Edin Hamzić, koji je priveden u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo na ispitivanje.

Detalji će biti poznati nakon obdukcije koja je biti obavljena danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh