Crna hronika

Ako ste planirali odlazak na more u Crnu Goru: Upoznajte se sa novim pravilima na plažama

Kupališta na crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja.

Plaža - Srpskainfo.com

Bit će pripremljen set mjera u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kako bi gostima bila omogućena zdravstvena sigurnost.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor Morskog dobra Predrag Jelušić rekao je za Vijesti da prognoze govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

– Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji – kazao je Jelušić.

Priprema se set mjera kako bi se osiguralo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor morat će da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obilježi adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

Bit će ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mjere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mjere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će provjeravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za sigurnost zdravlja kupača.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh