Crna hronika

EPBiH: Upozorenje kupcima – na terenu lažni inkasanti

JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od ovakvih i sličnih pokušaja pojedinaca koji zloupotrebljavajući aktuelnu situaciju, prevarama nastoje doći do novca.

Struja - Ilustracija / Nezavisne.com

JP Elektroprivreda BiH ponovo upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se, koristeći uniforme kompanije, lažno predstavljaju kao inkasanti JP Elektroprivreda BiH, te na temelju toga na terenu vrše naplatu računa za električnu energiju.

JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od ovakvih i sličnih pokušaja pojedinaca koji zloupotrebljavajući aktuelnu situaciju, prevarama nastoje doći do novca.

Plaćanje računa za električnu energiju vrši se jedino i isključivo na naplatnim mjestima JP Elektroprivreda BiH, šalterima BH Pošte bez plaćanja provizije, putem elektronskog bankarstva i na šalterima poslovnih banaka.

Upozoravamo kupce da ne vrše nikakva plaćanja u slučaju obraćanja od strane lažnih inkasanata koji nemaju ovlaštenja JP Elektroprivreda BiH i da o tome odmah obavijeste policiju.

Ovakve slučajeve kupci mogu prijaviti i telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na kontakt adrese (mail adrese) JP Elektroprivreda BiH:

 

Kanton Besplatni broj  E-mail adresa 

 

 

Srednjebosanski  kanton  080 020 130 info.edze@epbih.ba
Bosansko-podrinjski kanton  080 020 131 Info.edsa@epbih.ba
Zeničko-dobojski kanton 080 020 132 info.edze@epbih.ba
Kanton Sarajevo 080 020 133 info.edsa@epbih.ba
Unsko-sanski kanton  080 020 134 info.edbi@epbih.ba
Tuzlanski kanton 080 020 135 info.edtz@epbih.ba
Hercegovačko-neretvanski kanton  080 020 136 info.edmo@epbih.ba

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh