Crna hronika

Preminuo pacijent na Podhrastovima, zaražena doktorica u ambulanti Velešići

Pacijent koji je bio na respiratoru na Podhrastovima, a kojem je ranije test pokazao da je pozitivan na koronavisru, je preminuo.

Doktorica - Twitter

Imao je tešku kliničku sliku, a ranije je imao infarkt srca.

U izolatoriju na Podhrastovima je do jutros bilo 14 pacijenata, od toga su dva bila na respiratoru.

Doktorica porodične medicine koja je zdravstvene usluge pružala u ambulanti Velešići pozitivna je na koronavirus (Covid-19). Stim u vezi, menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo poduzeo je sve neophodne korake koji su predviđeni u datim okolnostima, saopšteno je iz Press službe JUDZKS.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS detektovani su i svi primarni kontakti, te im je u skladu sa algoritmom postupanja određena mjera samoizolacije.

Higijensko-epidemiološka služba JU Dom zdravlja KS u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS izvršila je dezinfekciju ambulante porodične medicine Velešići, prenosi “Fena”.

U novonastaloj situaciji menadžment ustanove reorganizacijom kadra obezbijedio je da ambulanta Velešići i dalje radi u dvije smjene, kako bi pacijenti koji pripadaju ovom lokalitetu mogli nesmetano ostvariti svoje zdravstvene usluge, navodi se u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh