Crna hronika

Smrt u srcu grada: Elvis je bio pošten čovjek, iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece

Policijski službenici I policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teška tjelesna povredas posljedicom smrti.

No image - Haber.ba

Riječ je o muškarcu kojeg su policijski policijski službenici uspjeli sustići, iako je dolaskom policije po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u Adamićevoj ulici u Rijeci pokušao pobjeći s mjesta događaja. Kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim 44-godišnjakom je utvrđena sumnja da se u noći 2. febraura verbalno sukobio s hrvatskim državljaninom, također u dobi od 44 godine te ga udario uslijed čega je oštećeni pao i zadobio povrede. Policijski službenici koji su u blizini mjesta događaja bili u obilasku terena te od građana dobili dojavu o narušavanju javnog reda i mira vrlo brzo su stigli na mjesto događaja te uočivši ozlijeđenog muškarca odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć, koja je ozlijeđenog 44-godišnjaka prevezla u bolnicu, gdje je nažalost preminuo – izvijestila je PU primorsko goranska.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 44-godišnjak je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku, prenosi “24sata“.

Podsjetimo, do sukoba je došlo u samom centru grada gdje su se cijeli dan i noć odvijali razni programi, a grad bio pun ljudi.

Navedena ulica tu noć je bila zatvorena za promet, a preko puta mjesta događaja odvijao se koncert.

U gradu je vladala odlična atmosfera, no najednom smo preko puta uočili komešanje i ubrzo je došla hitna. Kasnije sam iz novina pročitao da je stradao jedan čovjek, no iz kafića nismo ništa vidjeli jer je ispred bila velika pozornica, koja je blokirala pogled prema mjestu tragedije – kazao je konobar obližnjeg kafića.
Shrvana porodica zamolila je za razumijevanje u ovim teškim trenutcima.

Ne znamo ni sami što se tačno dogodilo, još nemamo nikakve službene informacije – kazali su kratko.
Pokojni Riječanin, nedavno se zaposlio u pošti. Oni koji su ga poznavali o njemu imaju samo riječi hvale.

Bio je pošten čovjek i brižan otac i suprug, uvijek spreman pomoći. Ne znam što se tačno dogodilo, ali noć otvorenja EPK meni će nažalost ostati u gorkom sjećanju. Strašno – kazao je prijatelj preminulog, koji je iza sebe ostavio ožalošćenu suprugu i dvoje male djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh