Crna hronika

Policija stala ukraj maloljetnom pljačkašu u Tomislavgradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona stali su ukraj pljačkašu koji je harao u proteklom periodu Tomislavgradom.

Jedna od opljačkanih trgovina- Avaz

Riječ je o 17-godišnjaku. Prilikom kriminalističke obrade u službenim prostorijama, koja je izvršena u prisustvu majke budući da se radi o maloljetniku, osumnjičeni je priznao djela.

Maloljetnik se sumnjiči da je 11. oktobra prošle godine, uz prijetnju pištoljem, radnici trgovine „Vibos“ u ulici Bega Kopčića u Tomislavgradu oteo 1.000 KM u različitim apoenima. Sedmicu kasnije, tačnije 18. oktobra, također u večernjim satima i na identičan način, iz susjedne trgovine „Baković“ u ulici Mijata Tomića pokupio je skoro 2.000 KM.

Razbojnički pohod okončao je 28. decembra prošle godine. Tada je, prijeteći pištoljem, radnici prodavnice „Baković“ u Bukovici zatražio da mu preda novac. Nakon što je ona to odbila, on je pobjegao bez plijena, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh