Crna hronika

Detalji pljačke Raiffeisen banke na Novoj Otoci: Pljačkaš s parama i pištoljem pao u ruke policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u munjevitoj akciji uhapsili su razbojnika koji je danas opljačkao poslovnicu „Raiffeisen banke“ u sarajevskom naselju Nova Otoka.

Ovu informaciju za Avaz je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

– Muškarac je priveden i pod kontrolom je policajaca – kratko je dodao Hadžiabdić.

Kako saznajemo, drski pljačkaš je upao u banku te je, prijeteći pištoljem uposlenicima, oteo novac, nakon čega se dao u bijeg. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su uposlenici odmah pritisnuli panik-alarm te da su na lice mjesta munjevito uporedo krenuli zaštitari i policijske ekipe koje su okupirale Novu Otoku.

Pljačkaš nije uspio daleko umaći. Prema našim saznanjima, pao je u Novom Sarajevu. Nezvanično saznajemo da je pljačkaš pružao otpor te da je navodno pucao prema policajcima. Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti.

+2
Naš izvor kaže da su kod muškarca pronašli pištolj kojim je prijetio isprepadanim radnicima, kao i novac koji je pokupio. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 16.000 maraka.

Inače, građane koji su danas odlučili doći u banku na vratima su dočekali zaštitari, koji nisu dozvoljavali ulazak zbog uviđajnih radnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh