Crna hronika

Djevojčicu neko zaklao na ulici i odsjekao joj kažiprst: Ubica još uvijek na slobodi

Somborska pruga i dalje krije tajnu zbog koje je jedna porodica zauvijek zavijena u crno.

Milica- Telegraf

Ono što se sve ovo vrijeme prepričava je da je tada 16-godišnju Milicu, učenicu Srednje hemjsko-tehnološke škole, kobne večeri 7.oktobra 2010, ubica pratio na putu od centra grada do kuće i kada je skrenula ka kući, prišao joj sa leđa i odveo iza pruge.

Djevojčica se lavovski borila, o čemu svjedoče brojne posjekotine i odsječen kažiprst. Ali on je bio jači. Djevojčici je prerezana glavna aorta na vratu i ostavljena je da leži u lokvi krvi.

Iako je zločin otkriven vrlo brzo, ubica je izmakao ruci pravde. Poslije ovoliko vremena, djevojčicina majka Svetlana Simendić sumnja da će on ikada biti uhvaćen.

-Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dijete. U policiju odavno ne idem, jer tamo nemaju šta da mi kažu. Posljednje što su mi rekli je da nedostaje motiv i da istraga kreće iz početka, ali to izgleda nije dalo rezultata. Mislim da je propust napravljen na startu i da će, kako vrijeme odmiče, biti sve teže da se pronađe – priča nam majka Svetlana.

Do majke su ovih godina dolazile razne priče, koje joj iznova otvaraju ranu koja se nikada neće zacijeliti.

Jako je strašno kada znate da neko ko je krvnički ubio vaše dijete slobodno šeta gradom. Milica bi sada imala 25 godina, možda bi imala već i svoje dijete, a ovako nemam čak ni njene lične stvari, koje su uzete zbog istrage i nikada mi nisu vraćene. Deda je umro od tuge za njom, druga baka također, a ja i baka Stojanka živimo sa nadom da će se nešto desiti i da će ubica biti pronađen. Ali i ta nada polako umire… – dodaje majka.

Nakon Miličinog ubistva, kako je majka ranije pisala, ispitano je stotine svjedoka.

Navodno je ispod njenih noktića pronađen DNK ubice, a postoje i tri očevica. Propust je izgleda napravljen još iste večeri, kada se nisu zatvorile granice, a sumnjam i da su uključene bazne stanice da se provjere mobilni telefoni na mjestu zločina. Kažu da nemaju DNK u bazi podataka i da se čeka da napravi novi zločin pa da ga uhvate. Mora li još neki mladi život da bude ugašen na ovako strašan način da bi se nešto riješilo… – pričala je ona kada je od ubistva njene kćerke prošle ni punih godinu dana.

Pismo i crni automobil

Baka Stojanka je pola godine nakon svirepog ubistva svoje unuke otkrila medijima da joj je Milica izvjesno vrijeme prije tragedije u povjerenju rekla da se plaši, jer ju je pratio crni automobil iz koga je izašao muškarac i rekao joj da zna gdje stanuje.

– Rekla mi je da ju je taj čovjek uhvatio za ruku i zaprijetio joj, ali da je uspjela da se otrgne. Došla je sva uspaničena, ispričala je mi to u povjerenju i zamolila me da ne kažem njenoj mami da se ne bi brinula, jer mnogo radi – rekla je Stojanka isto što su prenijele i policiji.

Svetlana je rekla da je tada dobila anonimno pismo u kome joj, navodno ženska osoba, piše o crnom automobilu koji je pratio Milicu.

–Pismo je stiglo pošto je u novinama izašlo da se Milica žalila da je prati crni automobil. Pošiljalac kaže da zna ko vozi taj auto i da se radi o čovjeku koji je hapšen, da ima kriminalni dosije ali da i dalje slobodno šeta Suboticom. Kopiju sam odnijela u policiju i javnom tužiocu, ali su mi rekli da se radi o „nekoj lokalnoj budali“ i da takve informacije imaju i u policiji, jer je saslušano stotinak ljudi oko slučaja, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh