Crna hronika

Novo trovanje hranom u BiH: Osam radnika završilo u bolnici

Osam radnika maglajske fabrike Natron-Hayat primljeno je jučer oko 15:30 sati u Dom zdravlja Maglaj sa žalbama na trovanje hranom, potvrđeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Natron Hayat - Faktor.ba

Oni su potom upućeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje su hospitalizirani.

Kako saznajemo, prema nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, Policijska stanica Maglaj dobila je nalog da provede istragu u kompaniji Natron-Hayat. Sanitarnu inspekciju izvršila je inspektorica Općinske inspekcije Maglaj.

“Da li je trovanje zbog hrane nastalo u kompaniji ili negdje drugo, još nije poznato dok ne dobijemo zvanične rezultate. Možda se trovanje desilo i negdje usput, možda je hrana stajala u pogonu gdje su visoke temperature. Rezultati analize će pokazati šta se tačno desilo”, kazali su za “Klix” iz Inspekcije Općine Maglaj.

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato naknadno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh