Crna hronika

Granična policija uhapsila državljanku Srbije koju traži Interpol Stokholm

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na Graničnom prelazu Vardište državljanku Srbije čiji su inicijali T.T. (46), jer je potražuje Interpol Stokholm zbog krivičnog djela ilegalna trgovina narkoticima.

Hapšenje - Ilustracija/N1info.com

Državljanka Srbije, koja je uhapšena juče, predata je službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH, piše “Srpskainfo“.

Istog dana, prilikom pasoške kontrole na letu Tuzla-Beč, službenici Granične policije Aerodrom Tuzla uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali Ć.N. (37), jer je utvrđeno da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zbog krivičnog djela paljevina.

Uhapšeni je predat službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Na Graničnom prelazu Kostajnica prilikom ulaska u BiH uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali D.Đ. (46), jer ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega je predat službenicima Sudske policije Bihać.

Prilikom izlaska iz BiH na Graničnom prelazu Hum uhapšen je državljanin BiH T.Z. (56) pošto je provjerama utvrđeno da ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, čijim službenicima je i predat.

Lice čiji su inicijali J.L. (23) uhapšeno je na Graničnom prelazu Rača jer ga potražuje Policija Brčko distrikta zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na Graničnom prelazu Brod uhapšeno je lice M.M. jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela teška krađa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh