Crna hronika

Sve zbog migranata: Bh. novinare na teritoriji BiH hapsila policija iz Hrvatske

Nakon dojave građana o navodnim nelegalnim prebacivanjima migranata sa teritorije Hrvatske u našu zemlju, ekipa “BHRT”-a posjetila je mjesto Glinica u Opštini Velika Kladuša.

Granica BiH u blizini Velike Kladuše - BHRT.ba

Tamo se nalazi manji prelaz na kojem zbog manjka ljudskih resursa nema pripadnika GP BiH. Tokom snimanja priloga na teritoriji BiH ekipu su pokušali privesti pripadnici hrvatske granične policije.

Naime, tokom dolaska na graničnu liniju, dok su snimali na teritoriji BiH, ekipu “BHRT”-a su pokušali privesti pripadnici granične policije Hrvatske, ali su im bh. novinari uspjeli pobjeći.

Reporterka “BHRT“-a Lara Omerčić i snimatelj Edvin Zulić posjetili su danas GP za koji tamošnji građani tvrde da se služi za ilegalno prebacivanje migranata iz Hratske u BiH.

Na ruti koja ide prema prelazu pronađeni su ostaci odjeće, obuće, sportske opreme, svježih ostataka hrane, dječije odjeće, opreme za bebe, opreme za održavanje lične higijene.

Također je pronađena i određena količina paketa u kojima su bile SIM kartice za mobitele kao i sami mobiteli koji su bili uništeni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh