Crna hronika

BIHAĆ ZAVIJEN U CRNO: Nesretnim slučajem poginuo osnivač Muzeja 5. Korpusa Mehrudin Dedić

U posljepodnevnim satima u Srebreničkoj ulici nesretnim slučajem život je izgubio Bišćanin Mehrudin Dedić.

Mehrudin Dedić - Krajina.ba

Usljed eksplozije za sada nepoznate naprave zadobio je teže tjelesne povrede nakon čega je, nažalost, preminuo u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Građanima Unsko-sanskog kantona Dedić je poznat kao čovjek koji je godinama unazad trgao od zaborava trenutke oslobodilačke borbe od potpunog zaborava.

U njegovom vlasništvu je spomen-soba posvećena borcima Petog korpusa Armije RBiH, a uniforme, amblemi i sve ono što se tu nalazi prethodnih godina bilo je dostupno i široj javnosti.

Mehrudin se dokazao u proteklom ratu kao veliki borac i patriota, a poslije rata je bio prvi čovjek koji je svoj život posvetio spomen sobi posvećenoj 5. Korpusu i oslobađanju Krajine od četničkog agresora, piše “Krajina“.

Uviđaj na licu mjesta trenutno vrše pripadnici Policije USK, kojoj je pripadao tragično stradali Mehrudin Dedić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh