Crna hronika

Prijedor: Poplavljeno blizu 200 stambenih objekata

Proglašen prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada Prijedora

avaz

Obilne padavine, kako je i najavljeno, počele su praviti ozbiljne probleme na području Prijedora.

Došlo je do povećanog vodostaja rijeka Miloševica i Puharska te plavljenja blizu 200 stambenih objekata, kao i presijecanja putne komunikacije u zoni ovih vodotoka.

Na vanrednoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite koja je održana u nedjelju navečer proglašen je prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada.

– Na bazi izvještaja o stanju na terenu i ugroženosti značajnog broja objekata od poplava u zonama naselja Topolik, Vrbice, Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci, Puharska i druge, Gradski štab za vanredne situacije je donio sljedeće zaključke: proglašava se prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada Prijedora, nalaže se Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i drugim subjektima zaštite i spašavanja poduzimanje mjera zaštite i spašavanja u zonama ugroženosti od poplava prema iskazanim potrebama na terenu, a prije svega na pružanju pomoći u slučajevima potreba evakuacije stanovništva i životinja – saopćili su iz Gradske uprave Prijedora,prenosi Avaz

Odsjek za civilnu zaštitu kontinuirano će nastaviti pratiti vodostaje i stanje na terenu te pravovremeno informirati štab koji će, u skladu s tim, poduzimati određene mjere zaštite od poplava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh