Crna hronika

SIPA uhapsila tri osobe u Tuzli zbog krijumčarenja Pakistanaca i Indijaca

Pripadnici SIPA-e, u saradnji su MUP-om TK, uhapsili su danas na području Tuzle tri osobe koje se sumnjiče za krijumčarenje ljudi. Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva “Istok”.

No image - Haber.ba

Policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih lica koja nisu posjedovala indetifikacione dokumente. Utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Indije koji su nakon saslušanja u svojstvu svjedoka, predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima, piše “Klix“.

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefoni i tri putnička motorna vozila, za koje postoje osnovi sumnje da su osumnjičene osobe koristile prilikom organizacije prijevoza migranata, saopćeno je iz SIPA-e.

Po dokumentovanju predmeta, protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH će biti podnesen izvještaj.

Pripadnci SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh