Crna hronika

MAJKU UBIO HICEM U GLAVU Sudiju u penziji upucao sin, tijela danima bila u stanu, komšije osjećale “NESNOSAN SMRAD”

Tijela Dobrile D. (73) i njenog sina Miloša (43), u poodmakloj fazi raspadanja, nađena su u subotu ujutro u njihovom stanu u Ulici Vjekoslava Kovača u naselju Zvezdara. Prema prvim, nezvaničnim infromacijama, sumnja se da je reč o ubistvu i samoubistvu, da je Miloš ubio svoju majku tako što je joj ispalio hitac u glavu, a da je zatim izvršio samoubistvo.

U prilog toj pretpostavci ide i to što je pored Miloševog tela pronađen pištolj. Međutim, ovu sumnju tek treba da potvrdi obdukcija nađenih tela, a policija je u porodičnom stanu, na sedmom spratu solitera na Zvezdari, juče ujutro obavila uviđaj.

– Stanari koji žive na sedmom spratu u četvrtak su osetili neprijatan miris. Dan kasnije su me obavestili o tome. Rekao sam im da sačekamo još jedan dan i vidimo šta se dešava, jer stan pored Draškovića, ima čovek koji živi u Nemačkoj, pa sam posumnjao da mu je frižider ili zamrzivač u kvaru i da se oseća trulež mesa – rekao je za “Blic” upravnik zgrade na Zvezdari.

Međutim, juče ujutro kada se sa stanarima približio vratima porodice Drašković, smrad je bio nesnosan.

– Odmah smo pozvali vatrogasce da bi razvalili vrata. Nismo se setili da jednostavno vrata otvorimo jer brava nije bila zaključana. Ušli smo unutra i u jednoj sobi zatekli Dobrilino telo. Imala je ranu na glavi. U drugoj sobi ležao je Miloš, i on je takođe imao ranu na glavi – naveo je upravnik i dodao da niko od stanara nije mogao da precizira koliko dugo su mrtvi, kao i da niko nije čuo pucnajvu proteklih dana.

Samo pojedini stanari kažu da se sećaju da je tih dana nešto puklo, ali su mislili da se buka čula iz radionice komšije koja se, takođe, dogodila u zgradi

Naš sagovornik nije mogao da navede mogući razlog tragedije u domu Draškovića, jer su i majka i sin bili veoma korektni, normalni, nisu pravili nikakve probleme.

– Dobrila je bila teško bolesna. Mislim da je bila i nepokretna, eventualno da je možda mogla da ode do kupatila. Pre dve decenije polomila je kuk i butnu kost i mislim da je tada i otišla u invalidsku penziju. Inače, bila je sudija. koliko se sećam Okružnog suda. I stan u kome su živeli pripadao je Okružnom sudu – dodao je upravnik zgrade.

O njenom sinu Milošu ima samo reči hvale.

– Miloš nije radio, i koliko znam živeli su od Dobriline penzije. Nije mi poznato ni da je imao neku devojku. Bio je veoma pristojan mladić. Uvek se kulturno javljao, ispunjavao obaveze. Pre možda mesec dana sreo sam ga i rekao mu da nije platio za jedan mesec održavanje, a on je počeo da se izvinjava zbog toga i već sutradan doneo novac – rekao je upravnik zgrade.

Ni upravnik zgrade, kao ni ostali stanari sa kojima smo razgovarali, ne odbacuju mogućnost da je Miloš možda majci i sebi presudi jer više nije mogao da podnese Dobrilinu tešku bolest.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh