Crna hronika

Detalji užasa u Drvaru: Mercedes prignječio glavu 11- godišnjakinji, i ona i majka u lošem stanju

Djevojčica (11) iz BiH i dalje je u vrlo teškom stanju u splitskoj bolnici. Da podsjetimo, djevojčica je prije nekoliko dana u Drvaru upalila Mercedes i udarila s njim u metalnu ogradu. Hitno je prevezena u splitsku bolnici gdje se liječnici bore za njen život.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blogspot.com

Majka (44) i kći (11) stradale su nakon što je djevojčica ušla u porodični Mercedes, koji je ‘sam krenuo’ prema ogradi u Drvaru, pišu “24sata“.

Zbog težine povreda 11-godišnjakinju su prevezli u bolnicu u Split

Djevojčica (11) iz BiH i dalje je u vrlo teškom stanju u splitskoj bolnici. Da podsjetimo, djevojčica je prije nekoliko dana u Drvaru upalila Mercedes i udarila s njim u metalnu ogradu. Hitno je prevezena u splitsku bolnici gdje se liječnici bore za njen život.

Prema prvim informacijama, djevojčica je ušla u pododični Mercedes, koji je ‘sam krenuo’ prema ogradi. Policajci koji su radili očevid ne znaju je li bio problem u ručnoj kočnici ili je vozilo bilo izbačeno iz brzine.

‘Majka je pokušala malu izvući iz auta, prignječila su ih vrata’ – Oni ispred kuće, tu na Putu ličkih proletera, imaju malu nizbrdicu koja vodi do garaže. Tako su napravili da imaju gdje parkirati. Koliko znamo, majka se prepala i pokušala je malu izvući na sigurno – prepričavaju susjedi koji su i dalje u šoku.

Pretpostavljaju da se prepala i sama djevojčica te je neko od njih navodno otvorio vrata. Nažalost, automobil je bio brži od obje te se zabio u metalnu ogradu. Majku i 11-godišnjakinju su udarila i prignječila vrata automobila. Koliko je zapravo taj udarac bio jak svjedoči i udubljenje na samim vratima. Iako nije poznato ko ih je takve našao, Hitna pomoć je brzo stigla te su preuzeli obje stradale.

Malenoj je navodno vozilo prignječilo glavu te su im prvo pomogli zaposlenici Doma zdravlja Drvar. Hitna pomoć ih je potom prevezla do kantonalne bolnice u Livnu. Ondje su teško povrijeđenu majku ostavili na liječenju, dok su prognoze za djevojčicu bile loše. Kako bi joj spasili život, nazvali su kolege liječnike iz Kliničkog bolničkog centra Split te su je, ponovno Hitnom pomoći, poslali u tu bolnicu. Istraga o slučaju i dalje traje jer moraju čekati da se majka i djevojčica oporave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh