Crna hronika

POBIJENE TVRDNJE ODBRANE: Sarajka mužu zabila kuhinjski nož u grudi

Sead Delalić, ubijen je jakim zamahom kuhinjskim nožem u predijelu lijeve strane grudnog koša, moglo se čuti juče u nastavku suđenja njegovog supruzi Merziji Delalić koje je održano pred Većem Kantonalnog suda u Sarajevu.

No image - Haber.ba

Svjedočenjem dr Hamze Žuje, koji je obavio obdukciju i sačinio nalaz o povredama, pobijena je odbrana Mezije Delalić, koja je u policiji kazala da se njen muž koji je došao kući pijan 17. aprila prošle godine, najvjerovatnije, spotakao i pao na nož, prenosi “Avaz“.

– Tu mogućnost isključuje prodorni kanal dužine 11 centimetara koji ide odozgo prema dolje. Ulazna rana je između trećeg i četvrtog pršljena, a oštećena je plućna arterija koja se nalazi niže – objasnio je Žujo.

Vještak je pojasnio da je uzrok smrti iskrvarenje uslijed povrede zida plućne arterije i tkiva pluća. Ubijeni je izgubio dva litra krvi.

– Povreda plućnih organa bila je apsolutno smrtonosna. Da se oštećeni u momentu povrijeđivanja odmah našao na operacionom stolu upitno je bi li preživio. Povreda je bila takva da nije bilo mogućnosti da se spasi. Prilikom obdukcije u plućnoj duplji je bilo 2.000 mililitara krvi – rekao je Žujo odgovarajući na pitanja branioca optužene Izeta Baždarevića.

Žujo je takođe pojasnio da je zamah nožem bio toliko jak da je drška noža ostavila krvni podlijev na ulaznom dijelu rane.

Odbrana je prigovorila da nije bilo pismene naredbe za obdukciju, ali je tužilac Meliha Dugalija predočila naredbu koja je faksom proslijeđena dr Žuji na dan ubistva.

Muški DNK na oštrici

Svoj nalaz juče je iznijela i vještakinja Maja Martinovioć-Muk, zaposlena u Centru za forenziku Federalnog MUP. Ona je utvrdila da je na oštrici noža, dužine 12,5 centimetara, pronađen DNK muške osobe, dok je na dršci bio i DNK ženske osobe. Na oštrici noža nije bilo vidljivih tragova krvi pa je DNK izdvojen nakon skidanja brisa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh