Crna hronika

PROCURILI DETALJI SLUČAJA SREBRENIČKOG NEVJERSTVA: Slavica je htjela objesiti muževu ljubavnicu Radu, za zločin je planirala platiti 2.000 KM

Potvrđena je optužnica protiv Slavice Jovanović (60) iz Srebrenice, a koju terete da je planirala vješanje sugrađanke Rade I. (54), vjerujući da joj je – suparnica

MUP RS - Nezavisne.com

Sudeći po optužnici, Jovanovićeva je zločin smislila jer je sumnjala da je njen suprug Simo Jovanović u ljubavnoj vezi sa Radom.

“Optužena je 2016. godine imala namjeru da ubije Radu. Više puta je u junu 2016. godine od Mladena J. iz Srebrenice zatražila da joj pronađe nekoga ko bi, uz obećanu nagradu od 2.000 KM, ‘ubio jednu ženu'”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, Slavica je Mladenu dala svoj broj mobilnog telefona i lozinku za poziv koja glasi: “Kupovina ili popravka televizora.”

U ovom scenariju, koji podsjeća na radnju iz američkih trilera, jedan od presudnih datuma bio je 28. jul 2016. godine.

“Vjerujući da se radi o muškarcu koji je spreman da ubistvo počini, Slavica je tog dana stupila u kontakt sa prikrivenim istražiocem, a već sutradan, 29. jula 2016. godine mu je u Srebrenici uručila cedulju sa imenom, godinom rođenja i brojem telefona Rade, zatraživši da ona bude obješena nedjeljom, jer tada na području gdje Rada živi ‘ima manje policije'”, piše u optužnici.

Optužena je, sudeći po optužnici, i te kako bila uporna. Navodi se, primjera radi, i da je 28. avgusta 2016. godine, od njoj poznatog lica, koje je takođe nagovarala da ubije Radu, pokušala saznati detalje o ljubavnoj vezi na koju je sumnjala.

“Rekla mu je: ‘Čuješ, da je likvidiraš, da je nestane, da je likvidiraš’, što je ovo lice odbilo”, navodi se u optužnici.

“U telefonskom kontaktu sa istražiocem 31. avgusta 2016. godine u 17.14 i 1. septembra te godine u 9.23 tražila je da se ‘to’ završi što prije i da on ne odustaje, a da će obećanu nagradu isplatiti po okončanom ubistvu”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da o konačnom iznosu nagrade trebalo je naknadno da se dogovore, ali je ona, ne znajući da su njene namjere osujećene i da zapravo pregovara sa istražiocem, uhapšena.

“Uhapsili su je 2. septembra 2016. godine u 11 časova pripadnici bijeljinske policije”, ističe se u optužnici.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Jovanovićeve potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u ovom gradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh