Crna hronika

Nakon napada pomahnitalog profesora u Tuzli, direktorica i pedagogica hitno operisane: Udarao ih macolom, a kod sebe je imao i šrafciger

Saznajemo da su i Mujkanović i Ćosićkić zadobile teške povrede lobanje, lomove ekstremiteta, udarce po leđima i grudnom košu

škola u Tuli - Avaz.ba

Fuad Isabegović, profesor engleskog jezika u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ koji je jučer fizički napao direktoricu i pedagogicu škole Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić i nanio im teške tjelesne povrede opasne po život, još se nalazi u prostorijama MUP-a TK.

– Izvještaj o izvršenju krivičnog djela već je dostavljen Tužilaštvu TK. Osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu u nadležnost. U ovom slučaju odredit će se pritvor. Kad će biti doveden u Tužilaštvo, ne možemo precizirati – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, piše “Avaz“.

Povrijeđene Mujkanović i Ćosićkić, prema informacijama sa UKC-a, nakon obavljene operacije su u stabilnom stanju.

– Pacijentice se nalaze u Odjeljenju Klinike za neurohirurgiju, trenutno su obje svjesne, komunikativne i van životne opasnosti – kazala je Ersija Ašćerić-Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

Više informacija o tome kako je došlo do napada na Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić danas smo pokušali dobiti od uposlenika Gimnazije „Ismet Mujezinović“, ali niko od upitanih nije želio govoriti o incidentu smatrajući da je to slučaj u nadležnosti organa gonjenja.

Prema informacijama koje smo dobili od članova porodice, slučaj se dogodio u vrijeme sjednice disciplinske komisije škole, gdje se odlučivalo po prijavama protiv profesora Isabegovića.

– Isabegović je uletio u kancelariju, zatvorio vrata i počeo da udara majku macolom teškom nekoliko kilograma. Majka je počela da vrišti te je sve čula čistačica u školi, koja je uspjela provaliti vrata kako bi pomogla majci. Kako je vidio ovu ženu na vratima, još više je počeo udarati majku, a onda je potrčao i za čistačicom. Vrisku je čula pedagogica Nura, istrčala je da bi pomogla majci, ali je onda Isabegović i nju oborio na pod i počeo je udarati. Utrčao je potom jedan od kolega i uspio ga savladati – kazala nam je izuzetno potrešena jedna od kćerki direktorice Mujkanović.

Saznajemo da su i Mujkanović i Ćosićkić zadobile teške povrede lobanje, lomove ekstremiteta, udarce po leđima i grudnom košu…

Također, saznajemo da su kod Isabegovića, nakon privođenja, pronađeni šrafciger i još jedan tupi predmet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh