Crna hronika

Istraga u slučaju “Mile Soldo” neće se provoditi, riječ je o samopovrijeđivanju

U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona neće provoditi istragu u slučaju ”Mile Soldo”.

No image - Haber.ba

Potvrđeno je to iz Tužilaštva ZHK, u kojem je, podsjetimo, formiran predmet u ovom slučaju, i to zbog povreda koje je 9. oktobra 2016. godine u Dubravi kod Širokog Brijega zadobio Mile Soldo na rođendanskoj proslavi.

Nalog o neprovođenju istrage donesen iz razloga jer se, kako su naveli iz Tužilaštva ZHK, ne radi o krivičnom djelu, već o samopovrijeđivanju.

U odluci koja se sastoji od 148 stranica, stoji u saopćenju Tužilaštva, navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja te izjava svih saslušanih svjedoka.

Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu, i to izjava 123 svjedoka, a to su sudionici rođendana, policijski službenici, radnici Doma zdravlja Široki Brijeg, radnici SKB Mostar i drugi, pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka s više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih povreda kod Mile Solde od specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od diplomiranih inžinjera hemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi s nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu s nanošenjem povreda Mili Soldi, kao i drugih dokaza – naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Također, naveli su da su izvršene i provjere svih izjava, informacija i komentara koji su se u javnosti pojavili kao motivi zbog kojih bi, eventualno, neko mogao nanijeti tjelesne povrede Mili Soldi, kao i svih onih okolnosti koje su mogle izazvati i najmanju sumnju u to.

Odluka da se istraga neće provoditi otpremljena je oštećenom koji ima pravo, u slučaju nezadovoljstva, u roku od osam dana od prijema uložiti pritužbu Uredu glavnog kantonalnog tužioca – kazali su iz Tužilaštva ZHK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh