Crna hronika

Dok Kemo provodi dane u zatvoru, niko ne zna gdje mu je supruga

Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj

Braci Kemo - Avaz.ba

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva.

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko komšija je za “Dnevni avaz” kazao da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubistvu.

Kako se saznaje, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke.

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su u neformalnom razgovoru kazale da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.


Mermin Kovačević Braco


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh