Crna hronika

Draško Stanivuković će biti predat Tužilaštvu u Banjoj Luci, policija saslušala i Jelenu Trivić

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković još se nalazi u pritvoru i očekuje se da će u narednih sat vremena biti predat Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Draško Stanivuković - SrpskaInfo

Stanivuković je dao izjavu u policiji, ali detalji će biti poznati nakon što bude ispitan u tužilaštvu.

Još uvijek se ne zna kakva će odluka biti postupajućeg tužioca za Stanivukovića i ostale osobe koje su jučer ponovo privedene.

Danas je u policiji, kako prenosi “ATV” saslušana i poslanica u NSRS Jelena Trivić (PDP). Navodno je saslušana u svojstvu svjedokinje kako bi pojasnila razloge sastanka kojem je prisustvovala u kući Draška Stanivukovića na Petrićevcu, gdje je navodno planirana organizacija protesta 30. decembra.

Podsjetimo, Stanivuković je priveden nekoliko minuta nakon što je dao izjavu za “Klix“, u trenutku kada je zajedno Davidovom majkom Suzanom Radanović i građanima Banje Luke u Sabornom hramu Hrista Spasitelja zapalio svijeću. Odvela su ga dvojica policajaca u civilu, a on nije pružao otpor.

Ostali aktivisti grupe Pravda za Davida su privođeni širom grada, a prema informacijama ove grupe, u jednom danu su privedeni i svi moderatori njihove Facebook grupe.

Stanivuković sumnjiči da je ugrožavao i podsticao na ugrožavanje sigunosti tako što je prijetio, kako se nezvanično saznaje prijetio Željku Karanu i Đorđu Rađenu kao i članovima njihove porodice, kao i da je spriječio održavanje koncerta Harisa Džinovića.

Sumnjiči se i da je učestvovao u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe “Pravda za Davida”, kao i da je predlagao navodni napad na zgradu RTRS-a.

Informacija o Davoru Dragičeviću, koji je nestao 30. decembra, još nema. Njegov mobilni telefon je isključen, a Facebook profil ugašen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh