BiH

Bh. meteorolozi najavili ekstremno visoke temperature za ovaj period: Evo kad ponovo stižu padavine

Narednih dana očekuje se stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a temperatura u postepnom porastu sa kulminacijom za dane vikenda i na početku sljedeće sedmice kada će biti najtoplije uz ljetne temperature, saopštili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

prognoza - Bh meteo

“Period od 06. do 10. aprila izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežno sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do +32 °C. Ovog puta visoke temperature bez jakog vjetra, ali biće malo saharskog pijeska i prašine u zraku.

Do kraja današnjeg dana prolazno naoblačenje sa zapada, koje bi u noći na četvrtak (4. april) rijetko moglo donijeti malo kiše. U četvrtak tokom dana bi se razvedrilo”, kazali su.

Nakon stabilnijeg perioda, kako navode, prema trenutnim prognozama 10. ili 11. aprila. moguća je promjena vremena uz pad temperature i padavine. prenosi Radiosarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh