BiH

Mladić iz BiH ponovo korača: “Svakom preporučujem ovaj način terapije”

Dvadesetogodišnji Emsad Osmanović iz Bosne i Hercegovine se, nakon saobraćajne nesreće suočio sa surovom realnošću, da više neće moći da hoda.

Uprkos mnogobrojnim operacijama i vježbama, ovaj mladić je izgubio sposobnost da hoda, i ostao vezan za krevet.

Nakon pokušaja liječenja u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, mladić Emsad je otišao u Tursku, u Medicana bolnicu u Istanbulu, kako bi pokusao da hoda uz pomoć robota. Nakon deset dana provedenih u bolnici, jaki grčevi u nogama su počeli da se smanjuju. Doktori imaju za cilj, da uz pomoć robota, mladić ponovo počne da hoda.

Doc.doktor Mustafa Aziz Yildirim, rekao je da su kada je mladi Emsad došao u bolnicu, prvo uradili određene pretrage, te su shodno tome krenuli sa liječenjem, kao i da za mjesec dana očekuju napredak i dobre rezultate.

Osmanovic kaže da je nakon saobracajne nesreće koju je doživio, čuo za ovaj način liječenja, te je zbog toga odabrao Medicana bolnicu, ali i da nakon kratkog vremena već osjeća poboljšanje.

Preporučujem svakome ko se nalazi u situaciji kao ja, ovaj način terapije. Zbog toga što sam, zaista, nakon kratkog vremena vidio rezultate i osjetio poboljšanje, rekao je dvadesetogodišnji mladić.

Dvadesetogodišnjak želi da se upozna i sa Dzekom, nakon sto ga je doktor odveo na utakmicu.

Prisustvovao sam prelijepoj atmosferi, to je za mene bilo veliko i prelijepo iskustvo, htio sam i da se upoznam sa Džekom, ali nažalost, nije bilo prilike, kazao je mladić i rekao da mu je želja da upozna najpoznatijeg bosanskohercegovačkog fudbalera, dok boravi u Turskoj.

Jedna od velikih i važnijih bolnica iz Turske, Medicana bolnica uskoro se otvara i u Bosni Hercegovini sa kapacitetom od 200 kreveta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh