BiH

Danas u našoj zemlji: Susnježica i snijeg u Bosni, kiša u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom.

Arhiva / FENA

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -10 stepeni, Bjelašnica -6, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica -4, Ivan Sedlo i Livno -2, Drvar i Tuzla -1, Doboj, Široki Brijeg i Stolac 0, Banja Luka, Bijeljina, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 1, Bihać 2, Gradačac 3 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u prvoj polovini dana biti oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može i lediti u dodiru sa tlom. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne i sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh