BiH

SPREMITE SE NA HLADNIJA JUTRA, BEZ PUNO PADAVINA: NEĆE DUGO POTRAJATI

Na zapadu i sjeveru Bosne došlo je i dolazi do postepenog prestanka padavina.

zima - hayat

U nastavku noći, pa do jutarnjih sati subote (20.01.), padavine će postepeno sa sjeverozapada prestajati skoro posvuda. Snijeg, dok će u nizinama većeg dijela Hercegovine ostati kiša.

U jutarnjim satima subote će se razvedriti na zapadu i sjeveru Bosne, a kasnije u nastavku dana postepeno razvedravanje sa sjevera očekuje i ostatak zemlje. U večernjim satima satima subote bit će pretežno vedro posvuda, što će usloviti hladnu noć uz jači mraz i nešto deblje minuse koji se lokalno mogu spustiti do oko -10 stepeni.

U nedjelju (21.01.) i ponedjeljak (22.01.) očekuje nas sunčano vrijeme uz hladna i mrazovita jutra. Danju nešto ugodnije, pogotovo u ponedjeljak kada će i značajnije zatopliti uz dnevne temperature lokalno do oko 12 stepeni.

Za vikend u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do na udare jaka bura, lokalno uz olujne udare. U ostatku zemlje slabiji vjetar, sjevernog smjera.

U noći na utorak (23.01.) prolazno naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti prolazne padavine većem dijelu zemlje. Kišu do lokalno susnježicu u nizinama, dok će u všim krajevima iznad 400 m/v biti susnježice i snijega. Padavine u manjoj količini. Nakon prolaznih padavina, kasnije u utorak tokom dana postepeno razvedravanje sa sjeverozapada u cijeloj zemlji. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh