BiH

Danas oblačno s pljuskovima i grmljavinom

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar

Kišno vrijeme - Twitter

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Ponegdje na jugu uz kišu mogući su i pljuskovi s gmljavinom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, a u ostatku zemlje slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Sutra moguć snijeg
U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postupno i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna u Krajini od 2 do 6, u ostatku Bosne do 10, a u Hercegovini do 16 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -5 do 2, a u Hercegovini od 6 do 12 stepeni,piše Avaz

Biometeorološka prognoza
Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opća slika postepeno će se pogoršavati s odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati s aktivnostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh