BiH

KOLONE VOZILA NA IZLAZU IZ BIH: EVO NA KOJIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA SU NAJVEĆE GUŽVE

Pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina a na graničnom prelazu Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju.

Granica - GP Velika Kladuša

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Radovi su aktuelni na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom – navode iz BIHAMK-a.

U noćnim satima (23-05 sati) izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – podsjećaju iz BIHAMK-a. prneosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh