BiH

Općina Centar uručila ključeve potpuno rekonstruisanog stana u Sarajevu sjajnoj Lani Pudar

Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređen stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar, a ključeve su joj uručili viječnik Denis Challenger i načelnik Srđan Mandić.

Predsjednik komisije za stambena pitanja Denis Challenger, koji je ujedno bio i inicijator dodjeljivanja stana Lani Pudar, te načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, danas su službeno uručili sjajnoj Mostarki ključeve ovog stana u Sarajevu.

Ovo je još samo jedan u nizu dokaza kojim je Općina Centar pokazala koliko cijeni sportiste iz cijele BiH i koliku podršku možemo pružiti sportistima, a u konačnici nema sumnje da će stan biti od velikog značaja za ugodan i raskošan boravak najbolje bh. sportistkinje u glavnom gradu tokom trenažnih procesa.

Stan od 78 kvadranih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji učestvovale društveno-odgovorne kompanije.

Namještaj je osigurala firma “Malagić Home”, ulazna i sobna vrata firma “Limometal d.o.o”, dok je za keramiku, sanitarije i opremanje kupatila bio zadužen “Senigor”. Tuš i bateriju za umivaonik je osigurala firma “KLUDI”, prozore je osigurala firma “WICONA”, a izradu i montažu firma “ALG”.

Staklo za prozore djelo su firme “RAMA GLAS”, a trake za Ral montažu firma “Sika”. Novi pod je osigurala firma “Green building d.o.o”, a materijal za gipsarske radove (keramičko ljepilo, mrežice, fasadno ljepilo, grubi malter, primer, glat masa) je osigurala firma “Baumit”. Zidne boje, hidroizolaciju i masu za izravnavanje je osigurala firma “JUB”, a za novi TV u kući Lane Pudar firma “Uni-Expert”.

Za postavljanje keramike (hodnik, kuhinja, kupatilo) bio je zadužen Sanel Spahović Čupo, a za molersko-gipsarske radove sjajna ekipa iz “Tip top teama” Dženan Milavica i Enes Lupić. Elektroinstalacije i rasvjetu je osigurala firma “AK Elektro team (Amel Keško)”, dok se za odoinstalaterske radove pobrinula firma “EM Voda i Grijanje d.o.o.” i Edin Radoš.

Jastuk, jorgan, posteljina, čaršaf, set šoljica, set tanjira, bokal, čaše, set noževa, kuhinjske mutilice, daska za rezanje, peškiri, dozer za sapun set, mirisni štapić i stolna lampa djelo su firme “English Home”.

Posebnu zahvalnicu iz Općine Centar su imali za saradnike: Mustafa Mujo Orman, Dževad Spahović, Aldin Orman, Lammel i Meho Bukarić.

I za kraj, uputili su veliko hvala komšijama iz zgrade na strpljenju te Službi za stambene i komunalne poslove.

Naša Lana je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Zahvaljujući našoj sireni iz Mostara, himna Bosne i Hercegovine je postala uobičajena melodija na svim značajnijim plivačkim takmičenjima u Evropi i svijetu. I s novim stanom, nema sumnje da će joj uslovi biti lakši, a rezultati još bolji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh