BiH

Ponestalo novca, kasne plate, a odbornici i gradonačelnik Banjaluke ne mogu da se dogovore

Odbornici Skupštine grada Banjaluka odbacili su rebalans budžeta uključujući i kreditno zaduženje od oko sedam miliona maraka, a usvojili dnevni red na kojem se nalazi Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 190 miliona maraka.

Zaduženje se tražilo kako bi se isplatile obaveze, između ostalog, plate radnicima Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Centra za predšolsko obrazovanje, ali i ostalo.

Zbog aktuelnog problema, stigli su danas ispred zgrade Gradske uprave i roditelji djece sa poteškoćama u razvoju tražeći svoja prava. Kažu da se nikada nije desilo da osam dana kasni tuđa njega i invalidnina.

I radnici Doma zdravlja Banjaluka dobili su danas platu za novembar, no ne u punom iznosu. Kažu i da su početkom decembra, dobili platu za novembar.

Podsjetimo, direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je nekoliko puta na sjednicama Skupštine Grada Banjaluka upozoravala gradonačelnika i odbornike da je ova zdravstvena ustanova u finansijskim problemima.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivukvić istakao je da će neusvajanje rebalans budžeta dovesti do socijalnih nemira.

“Vi trebate staviti rebalans i reći da li hoćete ili nećete ovakav rebalans, ali treba da znate da bez rebalansa radnici Gradske uprave ne mogu dobiti decembarsku platu. Olako ste dali šest miliona KM za garaže kod Univerzitetsko-kliničkog centra, a kad je taj iznos potreban za 10.000 građana za potrebe socijalnih davanja, javnog prevoza, subvencija vrtića onda je taj iznos problematičan”, rekao je Stanivuković.

Na vanrednoj sjednici Skupštine grada na devnom redu su tačke koje se odnose na Budžet Grada za 2024. godinu. Prijedlog rebalansa Budžeta za 2023. godinu nije se našao na predloženom dnevnom redu ove sjednice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh